اشتراك پست الكترونيكي رايگان

 

استفاده از پست الكترونيكي (E-mail)، يكي از پرطرفدارترين امكانات اينترنت مي باشد. جهت ايجاد نشاني پست الكترونيكي از روشهاي مختلف مي توان بهره گرفت كه يكي از آنها دريافت اشتراك (account) در محيط وب  است. بسياري از سايتهاي وب، امكان استفاده ازemail رايگان را براي كاربران فراهم آورده‌اند. دريافت  accountپست الكترونيكي مبتني بر وب بسيار ساده و در مورد موسسه هاي مختلف فراهم كننده مختلف شبيه به يكديگر است.

        در اينجا به عنوان نمونه، طريقه ثبت نام و گرفتن account از سايت yahoo توضيح داده مي شود. ابتدا نشاني Mail.yahoo.com را در محل تايپ نشاني در مرورگر وب فراخواني كنيد. با كليك بر روي عبارت  ,Sign up فرم ثبت نام Registration)) ظاهر خواهد شد. در اينجا نام كاربر (User ID) و نيز كلمه عبور(Password) مورد نظر خود را انتخاب كنيد تا صاحب پست الكترونيكي شويد.

        در فرم ثبت نام لازم است به سؤالهاي شخصي نظير نام و نام خانوادگي، كشور محل اقامت، تاريخ تولد، جنسيت، شغل و... پاسخ داده شود. همچنين سؤالي خصوصي از شما پرسيده مي شود تا بتوانيد با استفاده از جوابي كه ارائه مي دهيد، در موقع لزوم (به عنوان مثال، هنگامي كه كلمه عبور خود را فراموش كرده ايد) هويت خود را براي فراهم كنندة خدمات پست الكترونيكي مشخص سازيد. پس از كامل نمودن فرم، گزينهSubmit this form  را انتخاب كنيد. چنانچه فرم بطور كامل پر شده باشد و كلمه اي كه به عنوان نام كاربري انتخاب نموده ايد تكراري نباشد، Yahoo به شما خوش آمد گفته و از اين پس به راحتي مي توانيد از امكانات پست الكترونيكي استفاده كنيد. در صورتي كه نام كاربري كه برگزيده ايد تكراري باشد، سيستم پيام خطا مي دهد و براي انتخاب نام كاربر پيشنهادهايي را به شما ارائه مي دهد كه مي توانيد در صورت تمايل يكي از آنها را برگزينيد. پس از تاييد و ايجاد نشاني، با انتخاب گزينه Continue وارد صندوق پستي خود شده و مي توانيد اولين پيامي را كه، به طور معمول، از طرف yahoo  ارسال مي شود، بخوانيد. از اين پس جهت استفاده از پست الكترونيكي مي توانيد به مرورگر يا وب سايت مربوطه برويد و پس از وارد نمودن نام كاربر و كلمة عبور در محل مناسب، گزينهsign in  را انتخاب كنيد تا وارد صندوق پستي خود شويد.

        پسوند. نام سرور @ نام كاربر در سايت ياهو، به طور مثال، به شكل زير خواهدبود:

ahmadi@yahoo.com

 (نام كاربر مي تواند نام يا نام خانوادگي و يا تركيبي از اين دو و يا حتي حرف و عدد باشد).

        در صندوق پستي امكانات مختلفي وجود دارد كه مي توانيد از آنها بهره بگيريد.

 

Checkmail: با كليك بر روي checkmail ميتوانيد پيامهايي را كه براي شما ارسال شده است، بخوانيد.

Compose: از اين قسمت مي توانيد جهت نوشتن و ارسال پيام جديد به نشاني شخص مورد نظرتان استفاده كنيد. به اين ترتيب كه در مقابل to: نشاني گيرنده را تايپ كنيد. مي توانيد موضوع پيام خود را هم در محلsubject:  اضافه كنيد. همچنين، مي توانيد پيام را به طور همزمان براي چند نفر ارسال كنيد. كافي است كه در قابلCC   Carbon Copy)يا رونوشت) نشاني افراد ديگري را نيز كه مايل به دريافت پيام توسط آنها هستيد تايپ نمائيد. به اين ترتيب كلية افرادي كه نشاني آنها را در مقابل CC تايپ كرده ايد پيام را دريافت كرده و در ضمن از نشاني email يكديگر با خبر مي شوند. اما در صورت استفاده از BCC ، هر فرد فقط آدرس شما و گيرنده را خواهد ديد و ديگران از دريافت پيام توسط آن شخص بي اطلاع خواهند بود.

Folders: جهت مرتب كردن پيامهاي دريافتي خود مي توانيد پوشه هايي را تشكيل دهيد و نامه ها (پيامها ) را دسته بندي كرده و در پوشة مربوطه قرار دهيد.

:Address در اين قسمت مي توانيد نشاني الكترونيكي و ساير اطلاعات مربوط به دوستان و آشنايان خود را جهت مراجعة بعدي در آن قرار دهيد.

توجه داشته باشيد، چنانچه از رايانه واقع در يك محيط عمومي استفاده مي كنيد، پس از اتمام كار حتما گزينه sign out را كليك كنيد زيرا اگر فقط صفحة وب مربوطه را ببنديد، ديگران مي توانند به راحتي وارد صندوق پستي شما شده و از امكانات accountشما استفاده نمايند.

در سالهاي اخير سايتهاي مختلفي بوجود آمده است كه امكان استفاده از پست الكترونيكي فارسي را نيز فراهم مي كنند. اين سايتها كاري مشابه سايت yahoo  انجام مي دهند. فقط عبارات بكار رفته در فرم ثبت نام به فارسي نوشته شده است و امكان تايپ متن پيام به فارسي وجود دارد.

در زير نشاني تعدادي از سايتهايي كه پست الكترونيكي رايگان را ارائه مي دهند، آورده شده است.

با امكانات فارسي عبارتند از:

www.noavar.com     

www.parsmail.com

www.parsimail.com

 

 

با امكانات لاتين عبارتند از:

http://www.email.com

http://www.hotmail.com

http://www.lycos.com

http://www.cnn.com

 

 

منبع : http://www.um.ac.ir