آمار در پژوهش: آشنايي با برخي سايتها در اين زمينه

 

استفاده از آمار در پژوهشهاي كمي از اهميت زيادي برخوردار است. در اين زمينه كتابهاي چاپي فراواني چه به صورت عمومي و چه به صورت تخصصي (در يك حوزه خاص) در كتابخانه‌ها وجود دارد كه با موضوع ”آمار” و يا ”روشهاي آماري” در فهرست رايانه‌اي قابل بازيابي است. در اينترنت نيز سايتهاي متعددي در اين زمينه در دسترس است كه با واژه‌هايي چون Statistics, Text books, Statistics e-books قابل بازيابي هستند.

 

1) سايت آمار در پژوهش:

Statsoft

www.statsoft.com/textbook/stathome.html

سايت statsoft، يكي از بهترين و جامعترين سايتهايي است كه به شيوه يك كتاب درسي همه مباحث آماري مورد نياز در پژوهشها را در بردارد. در اين سايت، اطلاعاتي درباره مفاهيم عمده آماري و نيز انواع شيوه‌ها و روشهاي آماري ارائه شده است. جستجو در مورد اطلاعات ارائه شده در صفحه‌هاي مختلف سايت نيز فراهم شده است. اين سايت، جايزه بريتانيكا را به خاطر كيفيت، دقت، شيوه ارائه و قابليت استفاده دريافت كرده است.

 

2) سايت منابع آماري در جامعه‌شناسي:

Sociology

http://gsociology.icaap/methods

در اين سايت، منابع رايگان در زمينة آمار (كتابها، نرم‌افزارها، دستنامه‌ها و راهنماهاي موجود در اينترنت) معرفي شده است. همچنين، پيوندهايي به ساير منابع اينترنتي در حوزه آمار و روشهاي ارزيابي برقرار شده است.

 

3) سايت محاسبات آماري:

Statpages.net

www.members.aol.com/johnp71/javastas.html

برخي از سايتها، حتي، انواع محاسبات آماري را براي شما انجام مي‌دهند. براي مثال، سايت stapages.net داراي بيش از 600 پيوند به سايتهاي آماري است كه حدود 380 سايت محاسبات آماري را نيز معرفي مي‌كند. اين سايت، همچنين، تعداد زيادي از نرم‌افزارهاي آماري را كه مي‌توان آنها را به صورت رايگان از اينترنت گرفت معرفي مي‌كند. شايان ذكر است كه اين سايت به عنوان يكي از بهترين سايتهاي آماري تا كنون چندين جايزه دريافت كرده است.

 

4) سايت مؤسسه نرم‌افزارهاي پژوهشي هور

HRS (Hoare Research Software Ltd)                                  

www.hrs.co.nz

اين شركت، انواع نرم‌افزارهاي پژوهشي و آموزشي در رشته‌هاي مهندسي، رياضي، اقتصاد (تجارت)، علوم و آمار ارائه مي‌دهد. در بالاي صفحة اصلي سايت، با انتخاب هر يك از اين رشته‌ها مي‌توان انواع نرم‌افزارهاي مربوط به آن رشته را مشاهده نمود و با گزينش هر يك از نرم‌افزارها توضيحاتي دربارة پشتيبان نرم‌افزار، ويرايش جديد، نوع سيستم عامل سازگار با آن و نيز توصيفي از برنامه و كاربرد آن در اختيار علاقمندان قرار مي‌گيرد.

جهت آگاهي از قيمت و اطلاعاتي از قبيل چگونگي سفارش نرم‌افزارها، كافي است گزينه request pricing information را انتخاب كنيد.

 

5) سايت نرم‌افزارهاي آماري در علوم اجتماعي

http://sociology.ca/sociologycalinks.html

در اين سايت، 5 نرم‌افزار آماري معرفي شده‌اند كه در پژوهشهاي علوم اجتماعي مي‌تواند كارايي زيادي داشته باشد. جهت آشنايي بيشتر با اين نرم‌افزارها، بخشي از اين سايت به راهنماي آموزشي (tutorial) اختصاص يافته است.

 

براي پيدا كردن نرم‌افزارهاي پژوهشي و آموزشي توليد شده در زمينه‌هاي موضوعي مختلف مي‌توانيد در يكي از موتورهاي جستجو، كليدواژه‌هاي موضوعي زير را تايپ نماييد و سايتهاي بازيابي شده را مورد بررسي قرار دهيد و اطلاعاتي درباره نرم‌افزارهاي طراحي شده بدست آوريد:

 

 <your subject> software and

<your Subject> research software and

 

منبع : http://www.um.ac.ir