ايران‌ در اينترنت‌: معرفي‌ چند سايت‌ دربارة‌ ايران‌

 

با توجه‌ به‌ گستردگي‌ جهاني‌ شبكه‌ اينترنت‌ و وجود سايتهاي‌ اطلاعاتي‌ مختلف‌، وجودسايتهاي‌ ايراني‌ را نبايد ناديده‌ گرفت‌، به‌ خصوص‌، زمانيكه‌ دنبال‌ اطلاعات‌ خاص‌ در مورد ايران‌هستيم‌. به‌ عنوان‌ مثال‌، مي‌توان‌ به‌ net iran اشاره‌ نمود، اين‌ سايت‌ كه‌ با نشاني  www.netiran.com   قابل‌ دسترسي‌ مي‌باشد و اطلاعات‌ متنوعي‌ در باب‌ موضوعهايي‌ چون‌ هنر، اقتصاد، سياست‌ و غيره‌ در مورد ايران‌ ارائه‌ مي‌دهد. پس‌ از فراخواني‌ اين‌ سايت‌، اگرگزينه‌ clipping و سپس‌ books انتخاب‌ شود، مي‌توان‌ سياهه‌اي‌ از عنوان‌ كتابهاي‌ گوناگون ‌را كه‌ از سال‌ 1992 تا کنون در ايران‌ چاپ‌ شده‌ همراه‌ با مشخصات‌ توصيفي‌ و چكيده‌اي‌ از آنها را مشاهده‌ كرد.

از مزاياي‌ ديگر، اين‌ است‌ كه‌ با انتخاب‌ قسمت‌ who's who و سپس‌ newsmedia  مي‌توان‌ راهنماي‌ مجلات‌ ايران‌ را ملاحظه‌ كرد كه‌ در آن‌ 1001 عنوان‌ نشريه‌ با ذكر نام‌،موضوع‌، مدير مسئول‌، تلفن‌ و فاكس‌ نشريه‌ معرفي‌ شده‌ است‌. از طرفي‌، ضمن‌ معرفي‌ سايتهاي خبري‌ Iran news، Tehran Times و IRNA امكان‌ جستجو در اين‌ مجموعه‌ را از سال‌ 1993‌‌‌‌‌ از طريق‌ جستجوي‌ كليدواژه‌ (Keyword) يا جستجوي‌ مفهومي‌ (Search Concept) فراهم‌ مي‌نمايد. بيشتر مطالب‌ بدست‌ آمده‌ در اين‌ جستجوها تمام‌متن‌ مي‌باشد.

 

                                       سايتهاي‌ ديگر

 

از جمله‌ ديگر سايتها، سايتي‌ است‌ با نشاني‌ http://www.searchir.com كه ‌اطلاعاتي‌ در رابطه‌ با هنر، تجارت‌، كامپيوتر، دولت‌، بهداشت‌ و خانواده‌ در ايران‌ را در برمي‌گيرد. هر كدام‌ از اين‌ موضوعها، موضوعهاي‌ فرعي‌تري‌ را شامل‌ مي‌شود: به‌ طور مثال‌، در قسمت ‌آموزش‌ (Education) مي‌توان‌ به‌ فهرست‌ دانشگاههاي‌ ايران‌ و نشاني‌ آنها، مؤسسات ‌تحقيقاتي‌، واژه‌نامه‌ انگليسي‌ فارسي‌، علوم‌ مختلف‌، شبكه‌ اطلاع‌رساني‌ كتاب‌ و يا در قسمت‌دولت‌ (Government) در مورد آمار و مراكز آماري‌، سازمانها، اسناد و غيره‌ اطلاعاتي‌ رادريافت‌ كرد.

 

Iran viewسايتي‌ است‌ به‌ نشاني‌ http://www.iranview.com كه‌ از آن‌ طريق‌ مي‌توان ‌اطلاعاتي‌ در مورد شهرهاي‌ توريستي‌، نقاط‌ ديدني‌ و سايتهاي‌ گوناگون‌ در زمينه‌هاي‌ مختلف‌ راجستجو كرد. به‌ عنوان‌ مثال‌، اگر در سايت‌ مذكور گزينه‌ mashhad kit co انتخاب‌ شود، مي‌توان‌ سياهه‌اي‌ از مجله‌هاي‌ الكترونيكي‌ در حوزه‌هاي‌ مختلف‌ به‌ خصوص‌ كامپيوتر و مهندسي ‌را ديد و با انتخاب‌ هر كدام‌ به‌ عنوان‌ مورد نظر دسترسي‌ پيدا نمود. همچنين‌، امكان‌ دسترسي‌ به‌چندين‌ سايت‌ ديگر از جمله‌ شبكه‌ امام‌ رضا وجود دارد كه‌ از طريق‌ آن‌ مي‌توان‌ به‌ تعداد زيادي‌ ازسايتهاي‌ جهان‌ اسلام‌ راه‌ يافت‌.

 

انتخاب‌ كتابهاي‌ فارسي‌ از طريق‌ اينترنت‌

شناخت‌ سايتهاي‌ زيادي‌ كه‌ كتابفروشان‌ در اينترنت‌ ايجاد كرده‌اند باعث‌ سرعت‌ و سهولت‌ زيادي‌ در امر انتخاب‌ مي‌شود. برخي‌ از اين‌ سايتها توسط‌ كتابفروشان‌ ايراني‌ طراحي‌ شده‌ است‌ تعدادي‌ از آنها در اينجا معرفي‌ مي‌شود.

 

       سايت ‌ http://www.ketabnet.org

        اين‌ سايت‌ اطلاعات‌ كتابهاي‌ منتشر شده‌ در ايران‌ را به‌ صورت‌ بانكهاي‌ اطلاعاتي‌، شامل‌ كتابهاي‌ منتشر شده‌ از سال‌ 1369، فهرست‌ كتابهايي ‌كه‌ در هر روز منتشر مي‌شود و كتابهاي‌ در حال‌ چاپ‌ ارائه‌ مي‌دهد. با انتخاب‌ بانكهاي‌ اطلاعاتي ‌مي‌توان‌ منابع‌ مورد نياز را بر اساس‌ عنوان‌، نويسنده‌، ناشر و يا موضوع‌ جستجو كرده‌ و آن‌ را مي‌توان‌ بر اساس‌ تاريخ‌ نشر و نوبت‌ چاپ‌ نيز محدود كرد. در نتيجة‌ جستجو، اطلاعات‌ كامل‌ كتاب‌ انتخاب‌ شده‌، موضوع‌ و رده‌ آن‌ بر اساس‌ رده‌بندي‌ ديويي‌ مشخص‌ مي‌شود.

 

    سايت‌ http://www.sokhan.com

در ابتدا، پس‌ از فراخواني‌ اين‌ سايت‌ يك فهرست‌ موضوعي‌ شامل‌ علوم‌ اجتماعي‌ - ادبيات‌ - جسم‌ و روان‌ - هنر - كودكان‌ - مراجع‌ و دين‌ مشاهده‌ مي‌شود كه‌ با انتخاب‌ هر كدام‌، سياهه‌اي‌ از كتابهاي‌ آن‌ موضوع‌ همراه‌ با اطلاعات ‌كتابشناختي‌ (مشخصات‌ و توصيف‌ كوتاهي‌ از هر كتاب‌) ارائه‌ مي‌شود.

 

سايت‌ http://www.asia-publishing.com

 اين‌ سايت‌ شامل‌ كتابهاي‌ موسسه‌آسيا و گلچيني‌ از كتابهاي‌ فارسي‌ از ناشرين‌ داخل‌ ايران‌ مي‌باشد. منابع‌ معرفي‌ شده‌  بر اساس ‌موضوعهاي‌ شعر و عرفان‌، تاريخ‌ و سياست‌، هنر، رمان‌، ديكشنري‌ و غيره‌ مرتب‌ شده‌ و با انتخاب‌ كاتالوگ‌ و سپس‌ موضوع‌ مورد نياز، مي‌توان‌ به‌ سياهه‌ كتابهاي‌ معرفي‌ شده‌ در اين‌ سايت ‌دسترسي‌ پيدا نمود. افزون‌ بر اين‌، سياهه‌هايي‌ از كتابهاي‌ آمازون‌ در مورد ايران‌ را نيز بر اساس ‌موضوع‌ ارائه‌ مي‌كند.

 

سايت‌ www.iranbooks.com

در اين‌ سايت‌ كتابهاي‌ فارسي‌ و انگليسي‌درباره‌ ايران‌ از سال‌ 1358 تا كنون‌ معرفي‌ مي‌شود، در صفحة‌ اصلي‌ آن‌ با انتخابcheck outour publications  مي‌توان‌ اين‌ منابع‌ را ملاحظه‌ كرد. ضمن‌ اينكه‌ مشخصات‌ كاملي‌ از كتاب‌ را ارائه‌ مي‌دهد، در  بيشتر موارد توصيف‌ محتواي‌ كتاب‌، معرفي‌ نويسنده‌ و نقد كتاب‌ را نيز به‌ زبان ‌انگليسي‌ به‌ همراه‌ دارد.

 

سايتهاي‌ ديگري‌ كه‌ مي‌توان‌ در اين‌ زمينه‌ از آن‌ بهره‌ جست‌ عبارتند از:

www.rowzan.com

www.jahanbooks.com

www.mazdapub.com

 

 

منبع : http://www.um.ac.ir